• Improve Your Groove!

  Ako ti je dosta praznog hoda, ispadanja iz takta, lupanja u garaži i deranja pod tušem, vrijeme je da stekneš i usavršiš svoje glazbene vještine pod vodstvom aktivnih profića, vrhunskih profesionalnih instrumentalista i vokalista domaće scene!

 • Redoviti semestralni program

  Temeljni koncept Groove škole za bass, bubnjeve, gitaru, klavijature, pjevanje i saksofon odvija se kroz redovite semestralne programe, koji se vremenski uglavnom poklapaju sa školskim polugodištem/semestrom.

  Jedan semestar u Groove školi traje sveukupno 18 tjedana.

  Svakoga tjedna polaznici (od prvog osnovnog stupnja naviše) rade s instruktorom odabranog instrumenta/pjevanja od 45 do 120 minuta (ovisno o tome je li nastava individualna ili grupna), imaju školski sat (45 minuta) teorije moderne glazbe te vođenu probu sa školskim bandom u trajanju do dva puna sata, ovisno o repertoaru. 

  Tri puta u semestru školski bandovi usavršavaju repertoar pred publikom u klupskom prostoru (uglavnom u Sobi, Magazinska 7) te ga izvode na završnom koncertu (najčešće u klubu Sax!, Palmotićeva 22).

  U sklopu završnog ispita, polaznici potkraj svakog semestra snimaju uvježbani repertoar u profesionalnom tonskom studiju (Decibel studio, Heinzelova 25), što se na kraju ljetnog semestra objavljuje i na CD-u.  

  U jednom se semestru u pravilu završava jedan stupanj redovitih semestralnih programa Groove škole. Stupnjevi su sljedeći:

  pripremni - 1. i 2. (na ovim stupnjevima polaznici još nemaju nastavu sa školskim bandom, ali im se, ovisno o uzrastu, preporuča da pohađaju teoriju moderne glazbe)
  osnovni I i II
  napredni I, II, III i IV
  masterclass I i II

  Nakon završnog ispita, polaznici za svaki stupanj dobivaju diplomu Groove škole.

  Redoviti semestralni programi namijenjeni su ponajprije učenicima viših razreda osnovne i srednje škole te studentima, no mogu ih upisati i svi ostali, bez obzira na dob, koji se žele usavršavati uz cjelovitu i intenzivnu glazbenu komunikaciju, po pomno osmišljenim programima i planovima utemeljenima na metodama najboljih svjetskih obrazovnih institucija, ali i dugogodišnjem pedagoškom i artističkom iskustvu instruktora i predavača.

 • Instrumentalne tehnike i stilovi

  Instrumentalne tehnike i stilovi - za sve instrumente (bass, bubnjevi, gitara, klavijature, saksofon, truba) i pjevanje - zamišljeni su kao moduli na kojima polaznici s odabranim instruktorom usavršavaju svoje umijeće u određenoj tehnici  sviranja/pjevanja, odnosno smjeru ili stilu suvremene glazbe.

  Nastava je isključivo individualna (1 polaznik/1 instruktor), a temelji se na programu koji se kreira u skladu s polaznikovim potrebama i željama.

  Jedan modul se provodi kroz optimalnih 18 sati (1 sat = 60 minuta), uglavnom jednom tjedno, no moguće je dogovoriti i drugačije trajanje i dinamiku, u skladu s polaznikovim i instruktorovim mogućnostima. Nakon prvog, moduli se mogu nadograđivati, a za svaki se dogovara i kreira poseban program.

  Isto tako, ovaj je program prikladan i za polaznike kojima druge obaveze ili vremenski okvir ne dopuštaju intenzivnu nastavu i glazbenu komunikaciju kao kod redovitih semestralnih programa Groove škole.

  Osim individualne nastave, polaznicima ovog programa se omogućuje da po posebno povoljnim uvjetima pohađaju i teoriju moderne glazbe.

  Početnici ili polaznici čija glazbena kompetencija nije ujednačena te žele
  pod vodstvom instruktora uvježbati ili ispraviti određenu tehniku, mogu izabrati i nešto kraću verziju ovog programa, koja se sastoji od 18 školskih sati po 45 ili 30 minuta.     

  Instrumentalne tehnike i stilove moguće je upisati i pohađati bilo kad tijekom godine, osim u dijelu srpnja i kolovoza.

 • Tonska produkcija total

  Tonska produkcija Total specijalizirani je tečaj Groove škole koji objedinjuje teorijske i praktične vještine u segmentu studijskog snimanja s s osnovama Cubasea, live ozvučavanjem i snimanjem te dodatnim praktičnim radovima. Namijenjen je svima koji, za osobne ili poslovne potrebe, pod budnom paskom iskusnog glazbenog producenta i renomiranog tonskog snimatelja, višegodišnjeg predavača Groove škole,  žele usvojiti temeljna tehnička znanja i vještine potrebne za tonsko snimanje i audio-produkciju po profesionalnim standardima i u visokoprofesionalnom okruženju jednog od najbolje opremljenih tonskih studija u Hrvatskoj.

  Tonska produkcija Total traje 125 školskih sati kroz 30 radnih tjedana, a struktura tečaja je sljedeća:

  90 školskih sati teorijsko-praktične nastave u tonskom studiju – po 3 školska sata tjedno
  15 školskih sati Cubasea u informatičkoj učionici /1 PC, MIDI kontroler, slušalice i licencirani softver po polazniku
  20 školskih sati live ozvučavanja i snimanja

  Nastava se izvodi u malim grupama, do sedam polaznika, a tečaj u pravilu počinje u drugoj polovici listopada ili prvoj polovici studenoga.

 • Band coaching

  Apsolutna novost, samo u Groove školi - puno žive svirke i još više komunikacije za sve koji su potisnuli svoju potrebu za glazbom ili zanemarili svoje vještine! Uvjereni smo da ima puno boljih načina za znojenje, druženje i uživanje od nogometa, pa smo za sve one koji vole i znaju svirati pripremili poseban program.

  Band coaching u Groove školi traje osam tjedana, a namijenjen je svima, bez obzira na dob, koji imaju najmanje dvogodišnje sviračko i/ili pjevačko islustvo (a može i manje, uz glazbenu kompetenciju dovoljnu za bandovsku komunikaciju).

  Osnovu Band coachinga čini osam dvosatnih proba benda, pod vodstvom iskusnoga profesionalnog glazbenika, instruktora Groove škole, te promotivnog koncerta u jednom od zagrebačkih klubova, na kojem će bend izvesti repertoar uvježban na probama. Program je moguće nadograditi live snimanjem koncerta ili snimanjem dijela repertoara u profesionalnom tonskom studiju.

  Za Band coaching potrebna je prijava najmanje četiriju polaznika koji vladaju različitim instrumentima (ili tri instrumenta + vokal).
  Repertoar se dogovara i slaže prije početaka proba, između članova banda i instruktora, s obzirom na želje i glazbene afinitete polaznika te mogućnost postavljanja benda vezano uz instrumente i/ili vokale.

  Polaznicima Band coachinga Groove škola omogućuje individualne instrukcije za odabrani instrument/pjevanje po posebno povoljnoj cijeni.